Terapeutstudenter


Önskar du gå i samtalsterapi hos någon av våra terapeutstudenter?

Som en del av utbildningen till diplomerad samtalsterapeut hos Contar bedriver våra terapeutstudenter ett eget klientarbete. Klientarbetet bedrivs under handledning av en legitimerad Psykoterapeut och under utbildningens gång erbjuder våra terapeutstudenter samtalsterapi till ett reducerat pris. I listan nedan hittar du de elever som söker klienter för tillfället.

Terapeutelever

Du kan vända dig till en student som utbildar sig till KBT-terapeut, det vill säga kognitiv beteendeterapeut och som under sitt sista utbildningsår tar emot klienter i samtalsterapi. Du kan också välja att vända dig till en student som tidigare utbildat sig till KBT-terapeut och som nu söker klienter i par- eller familjeform som en del i sin vidareutbildning till Par- och Familjeterapeut.

För terapi tillsammans med en terapeut under utbildning gäller följande:

 • Studentterapier förutsätter att du har möjlighet att träffas ca en gång i veckan under en termin. Detta är också ett vanligt upplägg för denna form av terapier.
 • Ditt första möte är ett bedömningssamtal. Där får både du som klient och terapeutstudent möjlighet att avgöra om ni vill starta upp en terapi. Terapeutstudentens handledare kommer vid första handledningstillfälle efter ert första samtal att göra en bedömning om ni kan starta upp en terapi tillsammans eller om klienten bör rekommenderas till en mer erfaren terapeut.
 • Terapeutstudenter filmar sina sessioner under utbildningens gång för att i sin handledningsgrupp kunna spela upp utvalda delar. Detta för att få feedback på och utvärdera sina egna beteenden och uttryck för att kunna ge dig bästa möjliga hjälp. Filmningen är obligatorisk och behandlas med sekretess i handledningsgruppen och raderas efter terapins avslut.

Önskar du komma i kontakt med någon av våra terapeutstudenter kan du nå dem direkt via kontaktinformationen efter varje studentpresentation. Om du har några frågor eller funderingar är du också hjärtligt välkommen att kontakta oss på Contar.

Just nu söker nedan studenter klienter:

Cecilia Zaudy – söker klient för samtalsterapi

Hej! Känner du dig vilsen i livet, har svårigheter i relationer, eller känner dig fast i din livssituation? Lider du av ångest, stress, rädslor eller fobier? Plågas du av dålig självkänsla, sömnproblem eller depression? Då är du varmt välkommen att vända dig till mig för att tillsammans försöka hitta en lösning på dina problem genom kognitiv beteende terapi. Vi går... Läs mer

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  2. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -
  3. XBT – existentiell beteendeterapi

   15 oktober -
  4. Kurs i Motiverande Samtal

   17 oktober - 18 oktober
  5. Kurs i ACT

   14 november - 15 november
  6. Personlighetssyndrom

   21 november -
  7. Anknytning och Relationer

   5 december -

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram