KBT-terapeut

Bli KBT-terapeut under två år på halvfart!

Har du ett intresse för människor och hur man med samtalet som grund kan stötta andra till utveckling? Vi erbjuder dig en grundläggande psykoterapiutbildning till KBT-terapeut – en samtalsterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi.

Om utbildningen

 • Teoretiska genomgångar
 • Praktiska övningar
 • Egen gruppterapi
 • Yrkesförberedande klientarbete
 • Handledning av legitimerad psykoterapeut

Vi lägger stort fokus vid reflektion och låter de existentiella frågorna ta plats.

Utbildningen är en grundläggande psykoterapiutbildning (tidigare kallad steg 1) och motsvarar 60 högskolepoäng. Utbildningen bedrivs på halvfart under fyra kurser fördelade på två år.

samtalstjänst contar

Vad leder utbildningen till?

Efter diplomering kan du självständigt bedriva KBT-inriktad samtalsterapi under handledning av legitimerad psykoterapeut. Som KBT-terapeut kan du arbeta i egen verksamhet eller som anställd inom exempelvis vårdsektorn.

Vad några av våra tidigare elever gör nu kan du läsa om här.

Efter diplomering erbjuds du att gå med i vårt yrkesnätverk Contar Terapeuterna genom vilket du bland annat får vidareutbildning, marknadsföringsstöd och tillgång till att hyra våra samtalsrum för dina terapisamtal.

Behörighet och antagning

Utbildningen till KBT-terapeut är öppen att söka för dig som har gymnasiekompetens och minst 2 års arbetslivserfarenhet eller fyllt 25 år med 5 års arbetslivserfarenhet.

I anmälningsprocessen ingår en allmän lämplighetsprövning via en kostnadsfri personlig intervju, till vilken du också tar med dig ditt CV. Inom en vecka efter intervjun får du ett antagningsbesked. I samband med ditt positiva antagningsbesked får du också ditt studieavtal. När signerat studieavtal är returnerat är du garanterad en plats på utbildningen.

Varmt välkommen att boka tid för din intervju! Du kan genomföra intervjun på plats eller via videosamtal.

På plats och online

Utbildningen erbjuds på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30 A på centrala Södermalm i Stockholm och online via vår digitala plattform. Du anmäler i förväg på vilket sätt du önskar delta. Vid digitalt deltagande är det viktigt att du har tillgång till en dator med mikrofon, kamera och att du kan sitta på en ostörd plats med god uppkoppling till internet.

Kostnad

Kursavgift: 41 400 kr per kurs (totalt fyra kurser)
Gruppterapi: 19 400 kr per terapiomgång (totalt två omgångar)

Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkommer. Du införskaffar själv aktuell litteratur genom lån eller köp. Böcker i nyskick kostar ca 1 100 kr per termin.

Vi fakturerar dig i samband med kursstart för respektive kurs, om inget annat överenskommes.

Utbildningen är inte CSN-berättigande. Det förekommer däremot att arbetsgivare och organisationer som ger stöd till omställning vid yrkesrelevant fortbildning hjälper den studerande att finansiera studierna. Du kan också kontakta oss för information kring möjlig delbetalningsplan på: 070-198 40 40 eller maila på: info@contar.se

Starta med sex dagars introduktionskurs i KBT

Utbildningen till KBT-terapeut inleds med en sexdagars introduktionskurs i KBT där vi går igenom de basala kunskaperna i psykologi, kognitiv beteendeterapi och existentiell terapi. Du kan också vid behov läsa kursen parallellt med utbildningen till KBT-terapeut.

Du som inte bestämt dig ännu men är nyfiken på om KBT är något för dig kan också läsa introduktionskursen i KBT som fristående kurs.

Om du gått introduktionskursen i KBT och sedan påbörjar utbildningen till KBT-terapeut inom 18 månader dras kostnaden för introduktionskursen av från första kursen i utbildningen till KBT-terapeut.

Datum

Introduktionskurs i KBT 2024:

29, 30 augusti, 5, 6, 12, 13 september 2024

 

KBT-terapeut termin ett av fyra hösten 2024:

26, 27 september, 11, 15, 25 oktober, 7, 21, 28 november, 5 och 13 december 2024

Samtliga kursdagar pågår från klockan 9.00 till klockan 15.00.

grundkurs i kbt

Vad är en KBT-terapeut egentligen..?

Det finns många olika professioner som man kan vända sig till för samtalsstöd vid behov. Samtalsterapeut, psykolog, coach, psykoterapeut eller kurator, för att nämna några. En KBT-terapeut är en samtalsterapeut som arbetar utifrån kognitiv beteendeterapi, kort kallat: KBT.

Socialstyrelsens graderar KBT i flera av sina nationella riktlinjer gällande olika typer av psykisk ohälsa. Här på Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om vad KBT är och hur det används.

Vidareutbildning

Flera av våra studenter har efter genomförd utbildning hos oss påbörjat en vidareutbildning på ”steg 2-nivå” till en legitimation som psykoterapeut.

För dig som planerar läsa vidare till legitimerad psykoterapeut så rekommenderar vi att du stämmer av med anordnare av den vidareutbildningsenhet du tänkt dig, då kraven på förkunskaper och arbetslivserfarenhet kan variera mellan olika utbildningsanordnare. Här kan du hitta en lista över anordnare av vidareutbildning till psykoterapeut.

 

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Kurs i ACT

   13 maj - 14 maj
  2. Kurs i Motiverande Samtal

   23 maj - 24 maj
  3. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  4. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Boka tid för intervju

   Första steget till att bli KBT-terapeut..

   Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

   Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

   För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

   ×