Familjeterapi


Arbeta med samtalsstöd till familjer, par och grupper

Vår utbildning i familjeterapi riktar sig till dig som arbetar med, eller vill arbeta med samtalsstöd till familjer, par och grupper. Denna utbildning baseras på systemteori. I den breddar du också dina kunskaper i neurobiologi, anknytningsteori och vilken slags påverkan vårt sätt att kommunicera kan ha på oss och våra relationer.

Systemisk terapi menar att problem och psykosociala symptom har sitt ursprung i relationerna mellan de människor som finns i det nära sammanhanget t.ex. familj, nätverk och kollegor. Under utbildningens gång berör vi temat social konstruktion och hur vårt sätt att kommunicera med varandra får olika utfall. Vi för diskussion kring evidensbaserad forskning, teorier på området samt utifrån egna reflektioner. Du får genom utbildningen också lära dig mer om neurobiologi, anknytningsteori, systemteori, olika skolor inom familjeterapin, narrativ familjeterapi, kommunikationsteori, familjeterapi i relation till olika aspekter så som kultur, kön och makt, bland mycket annat.


För att gå denna utbildning behöver du ha grundläggande kunskaper i psykologi. Du som saknar detta startar med vår sexdagars Grundkurs i KBT. Grundkursen kan även läsas parallellt med utbildningen i familjeterapi.

 


Utbildning i familjeterapi – upplägg

Under 16 utbildningsdagar utspridda under ca 7 månaders tid ses vi i klassrummet för föreläsningar och för att reflektera tillsammans. Mellan kursdagarna arbetar du självständigt med litteraturstudier och studieuppgifter. Efter att du slutfört utbildningen med godkänt resultat erhåller du ett diplom i familjeterapi.

DATUM:

27-28 okt, 17-18 nov, 8-9 dec 2022
19-20 jan, 2-3 feb, 16-17 mar, 20-21 apr, 11-12 maj 2023

Alla utbildningsdagar startar kl. 09.00 och slutar kl. 15.00.

KOSTNAD:

Familjeterapi: 46 000 kr inkl. moms

JUBILEUMSPRIS: 38 000 inkl. moms

Contar fyller 20 år! Det firar vi bland annat med denna fina rabatt på utbildningen i familjeterapi.

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften

PLATS:

Utbildningen hålls online via vår digitala plattform och på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30 A på centrala Södermalm i Stockholm.

KURSLEDARE:

Elin Lundberg är leg. psykoterapeut, socionom, familjeterapeut, föreläsare och författare. Hon har arbetat som familjebehandlare och kurator och mött hundratals barn, ungdomar och föräldrar med olika bekymmer. Ofta har det handlat om nedstämdhet, ångest och konflikter i familjen. Elin är utbildad inom systemisk teori, barnsamtal, motiverande samtal, mäns våld mot kvinnor, kognitiv beteendeterapi, pedagogik, sex och samlevnad, affektfokuserad psykoterapi, värderingsövningsmetodik, tejping, anknytning och mentalisering.

Mer om Elin hittar du på hennes hemsida: elinlundberg.nu

 

Vill du utbilda dig till samtalsterapeut med inriktning på par och familj?

Vår utbildning inom familjeterapi erbjuds som självständig kurs men även som påbyggnadskurs för den som läst Contars utbildning till KBT-terapeut och önskar vidareutveckla sig till Par- och Familjeterapeut. Du som önskar ett diplom till Par- och Familjeterapeut behöver även genomföra ett eget klientarbete med par eller familj samt tillhörande handledning om ca 10 schemalagda träffar. Kostnad för detta tillkommer och vill du veta mer om denna del så kontakta oss gärna.

 

Har du frågor eller funderingar så kontakta oss gärna på vår email: info@contar.se eller telefon: 08 462 98 14.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Grundkurs KBT

   8 september - 23 september
  2. Utbildning till KBT-terapeut

   6 oktober -
  3. Samtalsgrupp – När vuxna barn gör slut

   17 oktober - 14 november
  4. Utbildning i Familjeterapi

   27 oktober - 12 maj
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   7 november - 8 november
  6. Kurs i ACT

   21 november - 22 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Anmäl dig   Fyll i nedan om ett företag, myndighet eller dylikt ska stå för kursavgiften:

   + Öppna
   Samtliga nedan fält är obligatoriska i det fall någon annan bekostar din kurs/utbildning.


   • Jag är införstådd med att detta är en bindande anmälan och att jag, efter att jag fått en deltagarbekräftelse via mail, är garanterad en plats på kursen.
   • Jag är införstådd med att jag, som privatperson, har rätt att åberopa ångerrätten för denna kurs, i enlighet med konsumentköpslagen. För att nyttja min rätt meddelar jag detta skriftligt till info@contar inom 14 dagar efter det att jag skickat in min kursanmälan.
   • Jag är införstådd med och ger mitt samtycke till att Contar sparar mina personuppgifter som stöd i syfte att komma i kontakt med mig gällande kursinformation och erbjudanden.

   ×
   Skicka en intresseanmälan

    ×