Familjeterapi

Arbeta med samtalsstöd till par, familj och grupp

Har du arbetslivserfarenhet eller utbildning i professionella samtal? Vill du lära dig bemöta flera klienter samtidigt i behandlingsrummet?
Denna utbildning vänder sig till dig som arbetar med, eller utbildar dig inom samtal och systematiskt förändringsarbete. Exempelvis i coaching, psykosocialt eller kurativt arbete.

Utbildningen baseras på systemteori. I systemteori menar man att problem och psykosociala symptom har sitt ursprung i relationerna mellan de människor som finns i det nära sammanhanget till exempel familj, nätverk och kollegor.

Efter genomförd utbildning får du ett diplom i familjeterapi och kunskaper i hur du kan arbeta med flera personer samtidigt i förändringsarbete.

Önskar du även arbeta terapeutiskt och erhålla diplom som par- och familjeterapeut utifrån en grundläggande psykoterapiutbildnings nivå (tidigare kallad ”steg 1”) så går du även vår utbildning till KBT-terapeut samt ett klientarbete med par eller familj handlett av legitimerad psykoterapeut.

 

16 dagar under sju månader

Under 16 utbildningsdagar utspridda under cirka sju månaders tid ses vi för föreläsningar och för att reflektera tillsammans. Mellan kursdagarna arbetar du självständigt med litteraturstudier och studieuppgifter.

 

På plats och online

Utbildningen hålls online via vår digitala plattform och på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30 A på centrala Södermalm i Stockholm.

 

Innehåll utbildning i familjeterapi

 • Systemteori
 • Neurobiologi
 • Anknytningsteori
 • Olika skolor inom familjeterapi
 • Narrativ familjeterapi
 • Kommunikationsteori
 • Olika aspekter som kultur, kön och makt

 

Datum utbildning i familjeterapi

27-28 okt, 17-18 nov, 8-9 dec 2022
19-20 jan, 2-3 feb, 16-17 mar, 20-21 apr, 11-12 maj 2023

Alla utbildningsdagar startar kl. 09.00 och slutar kl. 15.00.

 

Kostnad

Ordinarie pris: 46 000 kr inkl. moms
Jubileumspris: 38 000 inkl. moms

Contar fyller 20 år! Det firar vi i år bland annat med en rabatt på denna utbildning!

Du faktureras för kursen i samband med kursstart. Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften

 

Kursledare är Elin Lundberg

Elin Lundberg är leg. psykoterapeut, socionom, familjeterapeut, föreläsare och författare.

Hon har arbetat som familjebehandlare och kurator och mött hundratals barn, ungdomar och föräldrar med olika bekymmer. Ofta har det handlat om nedstämdhet, ångest och konflikter i familjen.

Elin är utbildad inom systemisk teori, barnsamtal, motiverande samtal, mäns våld mot kvinnor, kognitiv beteendeterapi, pedagogik, sex och samlevnad, affektfokuserad psykoterapi, värderingsövningsmetodik, tejping, anknytning och mentalisering.

Elin är en mycket uppskattad kursledare och våra deltagare uttrycker ofta uppskattning kring pedagogisk förmåga, generositet och motivation i ämnet.

 

Behörighet

 • För att gå denna utbildning behöver du en utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i professionella samtal.
 • Du behöver också ha grundläggande kunskaper i psykologi. Du som saknar grundläggande kunskaper i psykologi börjar med vår sexdagars Grundkurs i KBT. Grundkursen kan även läsas parallellt med denna utbildning.

 

Några ord från andra…

Vi vet att nya kunskaper ger nya möjligheter och många av våra deltagare upplever det berikande både på ett professionellt och ett personligt plan att studera hos oss. Vill du läsa mer om vad våra tidigare elever tycker om denna utbildning kan du göra det på Utbildning.se

 

Har du frågor eller funderingar så kontakta oss! Email: info@contar.se & telefon: 070-198 40 40.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Anmäl dig


   Fyll i nedan om ett företag, myndighet eller dylikt ska stå för kursavgiften:

   + Öppna

   Samtliga nedan fält är obligatoriska i det fall någon annan bekostar din kurs/utbildning.


   • Jag är införstådd med att detta är en bindande anmälan och att jag, efter att jag fått en deltagarbekräftelse via mail, är garanterad en plats på kursen.

   • Jag är införstådd med att jag, som privatperson, har rätt att åberopa ångerrätten för denna kurs, i enlighet med konsumentköpslagen. För att nyttja min rätt meddelar jag detta skriftligt till info@contar inom 14 dagar efter det att jag skickat in min kursanmälan.

   • Jag är införstådd med och ger mitt samtycke till att Contar sparar mina personuppgifter som stöd i syfte att komma i kontakt med mig gällande kursinformation och erbjudanden.

   ×
   Skicka en intresseanmälan    ×