Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT

Hur kan du hjälpa andra att inte ge upp trots motgångar? Vi har nog alla upplevt de stunder där det känns hopplöst, när man inte orkar stångas med ett problem och inte känner att man har de rätta förutsättningarna eller egenskaperna för att klara av en specifik uppgift eller situation. Den som har en inneboende kämparanda som kallas för ”grit” kommer ur detta tillstånd lättare och hittar snabbare sitt jävlar anamma för att nå det mål man ställt in siktet på, eller för att kunna hålla sig kvar på den valda vägen.

act, mi och grit

En kurs om ACT, MI och GRIT

I kursen Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT lär du dig hur du kan utforska och framkalla drivkraft och uthållighet hos barn, unga och vuxna med hjälp av principerna inom ACT, MI och GRIT. Vi baserar kursen på kursledare Liria Ortiz bok: ”Motiverande samtal, MI och GRIT med ensamkommande”.

 • ACT är en förkortning av terapiformen Acceptance and Commitment Therapy som är en utveckling av den kognitiva beteendeterapin (KBT).
 • MI kommer från engelskan Motivational Interviewing och vi översätter det i Sverige som Motiverande samtal.
 • GRIT kan beskrivas som en förmåga till ihärdighet som underlättar för att nå långsiktiga mål och inte ge upp vid motgångar.

Under kursdagen får du korta teoretiska introduktioner och dialogexempel som demonstrerar hur du kan arbeta med ACT, MI och GRIT med syfte att förstärka uthålligheten vid motgångar. Du får med dig handfasta arbetsverktyg att använda som stöd i vardagssituationer, rådgivning, i skolan, utredning eller behandling.

 


KURSINNEHÅLL:

 • Hur förstärker man hopp och styrkor?
 • Introduktion till Motiverande samtal
 • Introduktion till ACT
 • Vad är motivation?
 • Vad ska jag tänka på när det gäller dem som håller på att ge upp eller redan har gjort det?
 • Introduktion till GRIT
 • Tillämpningsövningar
 • Förändringsprat och GRIT
 • Information i dialog och GRIT

DATUM: 22 november 2021. Kl 9.00-16.00

KOSTNAD: 3 950 kr inkl moms

Anmäl tre eller fler personer och få en plats på köpet!

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

KURSPLATS: Hösten 2021 erbjuds kursen online via Zoom.

act, mi och grit Liria Ortiz

KURSLEDARE: Liria Ortiz. Liria är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp. Liria utbildar i motiverande samtal (MINT) och vann det Stora Psykologpriset år 2017. Hennes böcker hittar du bland annat hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. Liria har också medverkat som Psykolog och motivationsexpert i flertalet olika tidningar och tv- samt radioprogram.

Här kan du lyssna till ett kort tips från Liria kring att behålla hoppet

 

 


Litteraturtips: Motiverande samtal, MI och GRIT med ensamkommande: att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag” av Liria Ortiz. Boken kan köpas på Adlibris och Bokus.


 

Har du frågor eller funderingar så kontakta oss gärna på vår email: info@contar.se eller telefon: 08 462 98 14.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Anmäl dig   Fyll i nedan om ett företag, myndighet eller dylikt ska stå för kursavgiften:

   + Öppna
   Samtliga nedan fält är obligatoriska i det fall någon annan bekostar din kurs/utbildning.


   • Jag är införstådd med att detta är en bindande anmälan och att jag, efter att jag fått en deltagarbekräftelse via mail, är garanterad en plats på kursen.
   • Jag är införstådd med att jag, som privatperson, har rätt att åberopa ångerrätten för denna kurs, i enlighet med konsumentköpslagen. För att nyttja min rätt meddelar jag detta skriftligt till info@contar inom 14 dagar efter det att jag skickat in min kursanmälan.
   • Jag är införstådd med och ger mitt samtycke till att Contar sparar mina personuppgifter som stöd i syfte att komma i kontakt med mig gällande kursinformation och erbjudanden.

   ×