Utbildning


För dig som vill lära dig mer om samtal, psykologi och terapi

Undrar du hur vi blivit som vi blivit och varför vi är som vi är? Tycker du det är intressant med mänskliga beteenden och relationer? Kanske funderar du på hur du bättre skulle kunna stötta och hjälpa andra genom olika former av samtalsstöd. Contar erbjuder ett brett utbud av kurser och utbildningar inom området för samtal, psykologi och terapi, för dig som vill utveckla dina samtalsfärdigheter i arbetet med människor.

Utbildningar inom samtal, psykologi och terapi

Tillsammans med oss kan du yrkesutbilda dig till samtalsterapeut med kognitiv beteendeterapi (KBT) som bas. Du kan även utbilda dig i systemteori för att även kunna bedriva par- och familjeterapi. Målsättningen är att du efter genomförd terapeututbildning självständigt ska kunna ta emot klienter i samtalsterapi, under handledning av en legitimerad terapeut.

Vi erbjuder också en rad kortare kurser på området för dig som önskar lära dig grunderna eller fördjupa sig inom någon särskild terapiform eller samtalsteknik. Vi utför även skräddarsydda kurser utifrån önskemål från kund om upplägg och innehåll. 

Flertalet av våra kurser erbjuds som så kallade ”hybridkurser” där du kan välja om du vill gå kursen digitalt via videolänk eller komma och delta på plats i våra lokaler på Södermalm i Stockholm.

Utbildningar och kurser


ACT

Vill du lära dig om medveten närvaro, acceptans och hur du kan skapa distans till dina egna tankar? Det hittar du i denna tvådagarskurs i acceptance and commitment therapy, kort kallat “ACT”. Här kan du läsa mer…


KBT – INTRODUKTIONSKURS

Vår introduktionskurs i KBT ger dig en introduktion och orientering i viktiga områden inom kognitiv beteendeterapi och psykologi. Du erhåller här viktiga verktyg du har nytta av i mötet med människor, i din profession så väl som till vardags. Introduktionskursen pågår under 6 dagar utspritt över tre veckor och är också starten på vår tvååriga yrkesutbildning till KBT-terapeut. Här kan du läsa mer…


KBT-TERAPEUT

Under två år på halvfart utbildar du dig genom denna grundläggande psykoterapiutbildning (tidigare kallad steg 1) till samtalsterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi. Dessa utbildningar består av teoretiska genomgångar, praktiska övningar, egen gruppterapi och yrkesförberedande klientarbete under handledning. Vi lägger stor fokus vid reflektion och låter de existentiella frågorna ta plats. Här kan du läsa mer…


MOTIVERANDE SAMTAL

Tvådagarskursen i motiverande samtal, kort kallat “MI” efter engelskans “motivational interviewing” vänder sig till dig som vill lära dig om motivation, motstånd och hur du kan stötta människor till förändring på sina egna villkor. Här kan du läsa mer…

 


TEMADAGAR – ENDAGSKURSER

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Här kan du läsa mer…


UPPDRAGSUTBILDNINGAR

Contar tillhandahåller också utbildningar på uppdrag av offentliga verksamheter, privata företag och föreningar. Vi kan på uppdrag göra våra öppna kurser till slutna för just er. Vi skräddarsyr gärna också i samråd med er en utbildning som är anpassad till er och er verksamhets behov. Tack vare vårt breda och kompetenta nätverk av medarbetare kan vi tillhandahålla det mesta inom området för samtalsstöd och utbildning. Här kan du läsa mer…


 

Funderar du över vad som passar just dig? Kontakta oss för rådgivning!
Mail:
info@contar.se Tel: 070 198 40 40

Recensioner om Contar hittar du bland annat på våra sidor hos Studentum.se och Utbildning.se

 

Råd kring dina utbildningar

Finansiering av utbildningar

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Contars utbildningar är inte CSN-berättigande. Däremot förekommer att arbetsgivare vid yrkesrelevant fortbildning hjälper den studerande att finansiera studierna. 

Det förekommer också att organisationer som försäkringskassa, arbetsförmedling, trygghetsråd, fackförbund och stiftelser ger ekonomiskt stöd till omskolning, utbildning och fortbildning.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Kurs i ACT

   13 maj - 14 maj
  2. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  3. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -
  4. Kurs i Motiverande Samtal

   17 oktober - 18 oktober

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram