Maria Sander – söker klienter för Par- och/eller familjeterapi

Jag heter Maria Sander, och är anhörig och par terapeut, steg1 KBT. Jag går nu sista terminen på systemisk familjeterapi. Jag har en fördjupning inom, medberoende, sex & kärleksberoende samt psykisk eller fysiskt våld i nära relationer. Jag är även utbildad kostrådgivare, kostkonsult, massageterapeut samt entreprenör och företagsledare.

Jag söker just nu ett par eller en familj som önskar få hjälp med att få en mer förnöjdsam och fridfull tillvaro. Önskar du eller känner du någon som är intresserad av att träffa mig minst 10ggr i 90 min för en reducerad kostnad på 495 kr, med start omgående. Jag kommer under hela tiden ha en välutbildad handledare som stöd. Hör av dig till mig på, mkesander@gmail.com

Jag har flera års erfarenhet av att hjälpa personer som vuxit upp eller lever i en dysfunktionell miljö, undersöka och hjälpa om det finns ett medberoende eller annat beroende av något slag. Jag arbetar bla med att reda ut tankar och känslor hos de/ den som söker hjälp. Utforska anledningen till, men också få till ett nytt tankemönster och beteende om behov finns. Jag vill även hjälpa klienten att iaktta och sätta ord på alla de känslor som de kanske inte har fått känna.
Jag har förstått att hela familjen lider ifall någon inte mår bra, och ser vikten av att se hela familjesystemet. Jag har en önskan att kunna hjälpa dessa att tillfriskna från något som kanske har pågått i flera år, och många gånger orsakat oerhörd smärta och lidande.

Jag har alltid ett inledande samtal på 90 min för att tillsammans med de/den som söker hjälp utreda ifall jag är den person som skulle kunna hjälpa er.
Jag håller till på Allhelgonagatan 8 (New Begining) och Värtavägen 16.

Vad är medberoende?
Medberoende är ett tillstånd som kan drabba en person som lever tillsammans med en missbrukare, exempelvis en alkoholist, narkoman eller annat destruktivt eller problematiskt beteende. Den medberoende anpassar sitt beteende och sin personlighet efter den som är beroende i hopp om att kunna hjälpa. En del lär sig detta beteende redan som barn medan andra har lärt sig det senare i livet. Karaktäristiska drag hos medberoende är bland annat följande: De känner sig ansvariga för andra människors beteende, är ofta omedvetna om vad de själva vill och behöver, känner sig säkrast när de ger, attraheras ofta av människor med behov, attraherar ofta människor med behov, känner sig uttråkade och tomma om de inte har någon att hjälpa, överengagerar sig, tror att deras beteende är andra människors fel.

Medberoende tenderar att komma från problemfyllda eller dåligt fungerande familjer. Detta förnekar de dock ofta. De avfärdar komplimanger och beröm. Ofta är de rädda för att bli avvisade och tror innerst inne att de inte duger. Det är vanligt att de känner sig som ett offer. Ofta försöker de bevisa att de duger och ett sätt att göra detta för sig själv och andra är att vara behövda.
I sin bok ”Flodhästen i vardagsrummet” som handlar om medberoende använder Tommy Hellsten följande definition: ”Medberoende är en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd som uppkommer då en människa lever nära en mycket stark företeelse och inte förmår bearbeta denna företeelse så att hon kan integrera den i sin personlighet, utan anpassar sig till den.”

Källa: Wikipedia

Mail: mkesander@gmail.com

Boka tid för intervju!

Första steget till att bli KBT-terapeut

+

Vad roligt att du är intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss. Första steget i din antagningsprocess är en intervju. Företrädesvis sker intervjuerna på plats hos oss men det går också bra att genomföra intervjun via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

Vänligen notera tre alternativ för datum och tider som kan passa dig, så återkopplar vi till dig snarast.

För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Kalender

 1. MI och GRIT

  29 maj 09:00 - 16:00
 2. Grundkurs i KBT

  10 september -
 3. Grundkurs MI

  21 september - 22 september
 4. Konsten att gnälla – Stoppa gnäll hos andra och dig själv

  16 oktober 09:00 - 16:00
 5. Grundkurs i ACT

  22 oktober - 23 oktober
 6. Fördjupningskurs MI

  9 november - 10 november
 7. Fördjupningskurs ACT

  26 november - 27 november

Följ oss

LinkedIn Facebook Instagram