Temadagar – endagskurser

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Vi bjuder in externa föreläsare med olika kunskaper och erfarenheter kring teman som är aktuella för blivande terapeuter att lära sig mer om. Våra studenter brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen.

Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Observera att dagarna är utformade för framtida och nuvarande behandlare.


Temadagar våren 2022

30/3 – Anknytning, nervsystemet och relationer

Välkommen på en dag om hur du kan stötta familjer, par och grupper i terapi och behandling. Kursledare Elin guidar oss i hur vi fungerar i relation till våra medmänniskor och vad som kan vara bra att tänka på när man tar emot flera personer samtidigt i par- och familjeterapi och gruppbehandling.

Föreläsare: Elin Lundberg

Elin Lundberg är leg. psykoterapeut, socionom, familjeterapeut, föreläsare och författare. Hon har arbetat som familjebehandlare och kurator och mött hundratals barn, ungdomar och föräldrar med olika bekymmer. Ofta har det handlat om nedstämdhet, ångest och konflikter i familjen. Elin är utbildad inom systemisk teori, barnsamtal, motiverande samtal, mäns våld mot kvinnor, kognitiv beteendeterapi, pedagogik, sex och samlevnad, affektfokuserad psykoterapi, värderingsövningsmetodik, tejping, anknytning och mentalisering.

Hos Contar håller Elin också i vår uppskattade sju månaders utbildning i Familjeterapi.

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.


3/5 – Rättshaverism

Denna dag handlar om hur du kan möta rättshaveristiskt beteende i terapi och hur du kan hantera de utmaningar som uppstår när du får din kompetens utmanad.

Föreläsare: Jakob Carlander

Jakob Carlander är legitimerad psykoterapeut, handledare och författare. På sin mottagning arbetar han med individuell psykoterapi och parterapi. Dessutom handleder han personalgrupper och föreläser. Innan han öppnade egen mottagning arbetade Jakob med personalvård som föreståndare vid Linköpings stifts Själavårdscentrum. Dessförinnan var han under många år verksam inom den psykiatriska vården i Uppsala på Ulleråker som sjukhuspräst och terapeut. Jakob arbetar också som litteraturkritiker på Östgöta Correspondenten och UNT, Upsala Nya Tidning, och som frilansskribent med inriktning på frågor som berör vård, omsorg, etik och människosyn.

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.


4/5 – När vuxna barn gör slut

Ett tabubelagt ämne som skapar stor skam och ångest bland många. Hur kan man hjälpa föräldrar vars vuxna barn inte längre vill ha kontakt? Genom denna kursdag får du kunskaper kring bakomliggande processer och vad som kan hjälpa.

Föreläsare: Liria Ortiz

Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp. Liria utbildar i motiverande samtal (MINT) och vann det Stora Psykologpriset år 2017. Hennes böcker hittar du bland annat hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. Liria har också medverkat som Psykolog i flertalet olika TV- och radioprogram som exempelvis Sveriges Radio P1 som du kan lyssna på här: P1 Bob Hansson om Livet – Liria Ortiz –  Att göra slut med sina föräldrar

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

 

En samtalsgrupp på samma tema

I höst startar vi tillsammans med Liria även en digital samtalsgrupp på temat. För dig som har ett vuxet barn som tagit avstånd ifrån dig, samt för dig som själv tagit avstånd från din förälder eller dina föräldrar. Här kan du läsa mer om den: När vuxna barn gör slut – En samtalsgrupp

 


Pssst! Är du utbildad samtalsterapeut? Passa på att gå med i vårt yrkesnätverk Contar Terapeuterna så går du kostnadsfritt på samtliga temadagar hos oss.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Grundkurs KBT

   8 september - 23 september
  2. Utbildning till KBT-terapeut

   6 oktober -
  3. Samtalsgrupp – När vuxna barn gör slut

   17 oktober - 14 november
  4. Utbildning i Familjeterapi

   27 oktober - 12 maj
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   7 november - 8 november
  6. Kurs i ACT

   21 november - 22 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Anmäl dig   Fyll i nedan om ett företag, myndighet eller dylikt ska stå för kursavgiften:

   + Öppna
   Samtliga nedan fält är obligatoriska i det fall någon annan bekostar din kurs/utbildning.


   • Jag är införstådd med att detta är en bindande anmälan och att jag, efter att jag fått en deltagarbekräftelse via mail, är garanterad en plats på kursen.
   • Jag är införstådd med att jag, som privatperson, har rätt att åberopa ångerrätten för denna kurs, i enlighet med konsumentköpslagen. För att nyttja min rätt meddelar jag detta skriftligt till info@contar inom 14 dagar efter det att jag skickat in min kursanmälan.
   • Jag är införstådd med och ger mitt samtycke till att Contar sparar mina personuppgifter som stöd i syfte att komma i kontakt med mig gällande kursinformation och erbjudanden.

   ×