Temadagar – endagskurser

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Vi bjuder in externa föreläsare med olika kunskaper och erfarenheter kring teman som är aktuella för blivande terapeuter att lära sig mer om. Våra studenter brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen.

Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Observera att dagarna är utformade för framtida och nuvarande behandlare.


Temadagar hösten 2023

10 oktober – Beroende

Välkommen till en dag om beroendeproblematik. Vi går igenom olika former av beroendetillstånd med fokus på hur dessa kan behandlas i samtalsterapi med hjälp av KBT, MI och återfallsprevention.

Föreläsare: Henrik Josephson

Henrik är medicine doktor, legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut samt medlem i Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Hos Contar arbetar Henrik som utbildningsansvarig, examinator och föreläsare.

Henrik har många års praktisk erfarenhet av arbete med motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT) och återfallsprevention. Bland annat som psykolog vid Beroendecentrum Stockholm och som lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Henrik har författat facklitterära och vetenskapliga och publikationer om främst MI och beroenden.

Plats: Online via Zoom

Tid: 09.00-15.00

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Anmäl minst tre personer och få en plats på köpet.
Du faktureras för kursen i samband med kursstart.


8 november – NPF – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Under dagen kommer vi prata om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Vi kommer prata om vad NPF är och varför detta är en viktig patientgrupp för alla som träffar patienter i terapi. Vi kommer även gå igenom hur vi kan använda oss av den forskning och kunskap vi har om NPF för att på bästa sätt hjälpa, bemöta och stötta våra patienter.

Föreläsare: 

Ingrid Wiborg Nordsletten är leg. psykolog och KBT-terapeut. Ingrid arbetar på SMART psykiatri. Hon pluggade psykologprogrammet vid Karolinska institutet och har sedan arbetat med neuropsykiatriska utredningar samt träffat många patienter i terapi som även har NPF-diagnoser. Ingrid gör just nu sin specialistutbildning inom neuropsykiatri. Förutom detta gästar hon gärna poddar, föreläser och håller utbildningar.

Plats: Online via Zoom

Tid: 09.00-15.00

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Anmäl minst tre personer och få en plats på köpet.
Du faktureras för kursen i samband med kursstart.


30 november – Tvångssyndrom

Lär dig om vad tvångssyndrom/OCD är och hur du kan jobba terapeutiskt med klienter som lider av tvång, tics, orostankar och liknande.

Föreläsare: Erik Andersson

Erik Andersson är legitimerad psykolog och har arbetat inom psykiatrin sedan 2004. Han disputerade 2014 på fem behandlingsstudier kring OCD. Erik är idag docent i klinisk psykologi och varvar undervisning, forskning och klinik. Han har ungefär 120 publicerade studier och fått flertalet olika priser. Hans specialitet är behandling av olika former av tvångssyndrom, tics samt orostankar av olika dess slag. Erik deltar i många poddar och intervjuer framför allt kring orostankar (ex.vis det mörka psyket)

Plats: Online via Zoom

Tid: 09.00-15.00

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Anmäl minst tre personer och få en plats på köpet.
Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

 


Pssst! Är du utbildad samtalsterapeut? Passa på att gå med i vårt yrkesnätverk Contar Terapeuterna så går du kostnadsfritt på samtliga temadagar hos oss.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. KBT introduktion

   31 augusti - 15 september
  2. Utbildning KBT-terapeut

   28 september -
  3. Beroende

   10 oktober -
  4. Kurs i ACT

   19 oktober - 20 oktober
  5. NPF – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

   8 november -
  6. Kurs i Motiverande Samtal

   23 november - 24 november
  7. Tvångssyndrom

   30 november -

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram

  Anmäl dig


   Fyll i nedan om ett företag, myndighet eller dylikt ska stå för kursavgiften:

   + Öppna

   Samtliga nedan fält är obligatoriska i det fall någon annan bekostar din kurs/utbildning.


   • Jag är införstådd med att detta är en bindande anmälan och att jag, efter att jag fått en deltagarbekräftelse via mail, är garanterad en plats på kursen.

   • Jag är införstådd med att jag, som privatperson, har rätt att åberopa ångerrätten för denna kurs, i enlighet med konsumentköpslagen. För att nyttja min rätt meddelar jag detta skriftligt till info@contar inom 14 dagar efter det att jag skickat in min kursanmälan.

   • Jag är införstådd med och ger mitt samtycke till att Contar sparar mina personuppgifter som stöd i syfte att komma i kontakt med mig gällande kursinformation och erbjudanden.

   ×