När vuxna barn gör slut med föräldrar – en samtalsgrupp

Har du barn som tagit avstånd ifrån dig? Eller har du själv tagit avstånd från din förälder eller föräldrar? Detta är en samtalsgrupp för dig som lider av en besvärlig eller icke-existerande relation med ditt vuxna barn eller din förälder och vill få hjälp med nya perspektiv och förhållningssätt.

Ett tabubelagt ämne som kan vara mycket svårhanterligt är när vuxna barn väljer att ta avstånd ifrån, och i vissa fall kanske också helt ”göra slut” med sina föräldrar.

 

5 kvällar på Zoom

Under fem tillfällen ses vi kvällstid i en samtalsgrupp på Zoom för att prata, lyssna på varandra, lära nytt och hitta sätt att få bättre relationer – och att det går att leva ett bra liv även om kontakten inte går att återuppta.

Legitimerad psykolog och psykoterapeut leder gruppen

Samtalsgruppen leds av Liria Ortiz. Liria är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare. Hon föreläser om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp och drivkraft. Liria utbildar i motiverande samtal och vann det Stora Psykologpriset år 2017.

Liria har också medverkat som psykolog i flertalet olika tv- och radioprogram som exempelvis Sveriges Radio P1 som du kan lyssna på här: P1 Bob Hansson om Livet – Liria Ortiz – Att göra slut med sina föräldrar

Hon har också skrivit två böcker om det här ämnet: Du och din mamma: om att kunna hantera en viktig relation och När vuxna barn gör slut som hon skrev tillsammans med journalisten Catarina Baldo Zagadou. Böckerna kan köpas på Adlibris och Bokus.

 

Praktisk information

Upplägg: Varje tillfälle inleds med en kortare föreläsning och följs sedan av övningar och diskussioner. Gruppen består av fem till tio deltagare plus en samtalsledare.

Plats: Den digitala mötesplattformen Zoom. Zoom är en enkel och intuitiv plattform. Du kommer innan det första mötestillfället att via e-post ta emot en möteslänk och en kort instruktion för hur du hanterar Zoom.

Datum och klockslag: 17, 24, 31 oktober samt 7, 14 november 2022 klockan 19.00-20.30

Pris: 3 900 kr inklusive moms. Vi fakturerar dig i samband med första mötestillfället.

Kontakt och anmälan: För anmälan eller frågeställningar kring denna samtalsgrupp  är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: info@contar.se eller telefon: 08 462 98 14.

 

Text ur intervju med samtalsledare Liria Ortiz i SvD 2019, av Anna Ehn: ”Ingen bryter lättvindigt med en förälder. Det är ofta en sista utväg i ett trängt läge och ett beslut med stora konsekvenser. De allra flesta har kämpat länge för att få till en bra eller åtminstone fungerande relation, och har på olika vis signalerat att något är fel. Kanske till och med sagt rakt ut vad man tycker och tänker. Men budskapet kan vara svårt att ta in. Man blir sårad. Man känner sig oskyldigt anklagad och slår ifrån sig. Att verkligen lyssna på vad barnet säger kan sätta igång stora – och svåra – processer. Att inse att man i sina barns ögon inte räckt till gör ont. Man tvingas ifrågasätta sin roll som förälder.”

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Grundkurs KBT

   8 september - 23 september
  2. Utbildning till KBT-terapeut

   6 oktober -
  3. Samtalsgrupp – När vuxna barn gör slut

   17 oktober - 14 november
  4. Utbildning i Familjeterapi

   27 oktober - 12 maj
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   7 november - 8 november
  6. Kurs i ACT

   21 november - 22 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram