Om oss

Verksamheten Contar Utbildning AB, kort kallat Contar, startade år 2002. Vi bedriver verksamheten huvudsakligen i Stockholm, men våra kunder kommer från hela landet. Contar erbjuder ett brett utbildningsutbud men även samtalsterapi och vi arbetar samman med ett stort antal medarbetare, föreläsare och terapeuter. 

samarbetpartners Contar

Värdegrund för Contar

Vår allra viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla människor har lika värde och vårt verktyg är det professionella samtalet. Vår verksamhet präglas av längtan efter kunskap, respekten för varandra, lusten att utvecklas och stödja andra till utveckling och förändring. Vi arbetar med en kognitiv inriktning och låter reflekterande processer och existentiella frågor ta stor plats. En viktig utgångspunkt i vårt arbete är att vi alla kan påverka vårt liv och att vi har ansvar för att själva göra våra val.

 


Contars historia

 • 2002 – Marie och Jan Holmegard startar verksamheten 
 • 2004 – Anette Iversen-Ouzounis blir delägare och bidrar till att ta verksamheten till nästa nivå. Vi diplomerar våren 2004 de första kognitiva anhörigterapeuterna och hösten 2004 startar Contar Sveriges första kognitiva terapeututbildning på steg 1-nivå med specialinriktning på anhörig- eller alkohol- och drogproblem. 
 • 2006 – De första eleverna diplomeras till steg 1-terapeuter.
 • 2010 – En unik utbildning till Familjeterapeut med systemteoretisk inriktning och en kognitiv bas startas under hösten. Contar startar också en coachutbildning som förutom coachverktyg också innehåller grundläggande psykologi och MI -motiverande samtal.
 • 2012 – Fortbildningen till Samtalspedagog startas upp under hösten och inriktar sig på att lära ut motiverande, stimulerande samtal för utveckling och förändring. Kursen vände sig till personer som har samtalet som en viktig del av sitt arbete.
 • 2019 – Contar påbörjar ett samarbete med utbildaren Existentiellt Forum för att också erbjuda kurser till existentiell coach.
 • 2020 – Contar startar upp digitala kurser samt hybridkurser där deltagare kan delta både på plats och online.
  Contar startar även en tjänst för samtalsstöd för de verksamheter som arbetar med att stötta människor i omställning till nyorientering och sysselsättning.
 • 2021 – Henrik Josephson kliver in som ny utbildningsansvarig för Contars KBT-terapeututbildning medan Anette Iversen-Ouzounis lämnar rollen och delägarskapet för att fokusera än mer på den egna terapiverksamheten.
  Contar utökar verksamheten genom att starta upp samtalsgrupper med en mix av psykoedukation och terapi.

 


Ägare och styrelse hos Contar

Ägare av Contar Utbildning AB med organisationsnummer 556670-2618 är idag Marie Holmegard, via Holmegard Consulting AB. 

I bolagsstyrelsen sitter följande ledamöter: Jan Erlandsson (ordförande), Marie Holmegard och Jakob Jonsson. 

 


Hur du hittar till oss på Contar!

Telefon: 08-462 98 14
Email: info@contar.se

Post- och besöksadress:
Contar Utbildning
Högbergsgatan 30A, 1tr
116 20 Stockholm

Närmaste tunnelbanestation är Slussen, uppgång Götgatsbacken. Alternativt kan du också gå av vid station Medborgarplatsen, uppgång Björns trädgård.

Karta Contar

 


Vad tycker andra om oss?

Vill du läsa recensioner om vår verksamhet så kan du göra det på bland annat Utbildning.se

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Grundkurs KBT

   8 september - 23 september
  2. Utbildning till KBT-terapeut

   6 oktober -
  3. Samtalsgrupp – När vuxna barn gör slut

   17 oktober - 14 november
  4. Utbildning i Familjeterapi

   27 oktober - 12 maj
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   7 november - 8 november
  6. Kurs i ACT

   21 november - 22 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram