Personlighetssyndrom – Vad är det och vilka behandlingar finns?

I vår utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen och våra elever brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen. Förutom att dagen ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds den också som endagskurs för dig som vill lära dig mer om aktuellt ämne.

Den 4:e maj kommer Bo Vinnars till oss för att hålla i en dag på temat personlighetsstörningar/-syndrom.

Vad innebär det att leva med ett personlighetssyndrom? Vad för olika behandlingar kan hjälpa?

 

Om dagen i korthet:

Psykoterapeut Bo Vinnars ger oss en överblick över olika personlighetssyndrom och vilka olika behandlingar som finns, samt vad de kräver av både terapeut och patient. Under dagen får vi fördjupa oss i diagnostiken och beskrivningen av de komplexa tillstånden samt följa med i kliniska vinjetter och patientfall.

 

Bo Vinnars

Bo Vinnars är legitimerad psykolog och psykoterapeut och har disputerat på KI i ämnet psykoterapi. Han har en lång bakgrund inom psykiatrin och har speciellt intresserat sig för personlighetssyndrom. Förutom sitt kliniska arbete har han de senaste 12 åren arbetat inom högskolan, både på KI och SU på psykoterapeutprogrammen med undervisning och handledning på examensarbeten.

Bo har en psykodynamisk bakgrund men har valt en evidensbaserat manualiserad dynamisk psykoterapiform för att arbeta med patienter med personlighetssyndrom. Hans disputation byggde på en randomiserad klinisk studie, då han åkte till USA och tränade in sig på en specifik metod, för att därefter bygga upp en infrastruktur på några psykiatriska mottagningar och börja genomföra studien som tog ett antal år. Totalt randomiserades 156 patienter till två olika behandlingar.

 

Praktisk information om dagen

Tid: Tisdag 4:e maj kl 9.00-15.00

Plats: Digitalt via plattformen Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Vid anmälan av tre eller fler personer får ni en plats på köpet.

 

 

 

Har du frågor eller funderingar så kontakta oss gärna på vår email: info@contar.se eller telefon: 08 462 98 14.

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Kurs i ACT

   13 maj - 14 maj
  2. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  3. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -
  4. XBT – existentiell beteendeterapi

   15 oktober -
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   17 oktober - 18 oktober
  6. Personlighetssyndrom

   21 november -
  7. Anknytning och Relationer

   5 december -

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram