Temadag 25/3 – Ätstörningar och behandling av dem

I vår utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Dessa dagar brukar lyftas i extra positiva ordalag när våra elever recenserar utbildningen.

I år inleder vi temadagarna online tillsammans med Evelina Linder som den 25:e mars håller i en dag om ätstörningar och hur man kan behandla dem.

Vill du också följa med oss på denna dag? Förutom att den ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds den även som endagskurs för dig som vill lära dig mer om just detta ämne.

Frosseri - en dag om ätstörningar hos Contar Utbildning

Innehåll

Vi inleder dagen med en översiktlig genomgång av de olika ätstörningsdiagnoserna samt orsak, uppkomst och vidmakthållande. Därefter inriktar sig utbildningen på hur man kan behandla ätstörningar utifrån KBT-e.

KBT-e är en transdiagnostisk, evidensbaserad och manualstyrd behandling för ätstörningar utvecklad av Christopher G. Fairburn vid Oxford universitet. Dagen innehåller både teori samt praktiska övningar.

 

Föreläsare Evelina Linder hos Contar Utbildning

Evelina Linder

Evelina Linder är socionom, leg. psykoterapeut samt handledare och lärare i psykoterapi med inriktning KBT. Hon har arbetat inom ätstörningsvården sedan 2002.

Idag arbetar Evelina som psykoterapeut, handledare och utbildare och är även aktuell med en självhjälpsbok för ätstörningar: ”När det hälsosamma blir ohälsosamt” utgiven för Natur och Kultur 2019.

 

Praktisk information om dagen

Tid: Torsdag 25:e mars kl 9.00-15.00

Plats: Digitalt via plattformen Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Vid anmälan av tre eller fler personer får ni en plats på köpet.

 

 

 

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Kurs i ACT

   13 maj - 14 maj
  2. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  3. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -
  4. Kurs i Motiverande Samtal

   17 oktober - 18 oktober

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram