Henrik Josephson – Utbildningsansvarig, Med Dr, leg psykolog, leg psykoterapeut

Henrik Josephson är medicine doktor, legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut samt medlem i Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT).

Hos Contar arbetar Henrik som utbildningsansvarig, examinator och föreläsare.

Henrik har många års praktisk erfarenhet av arbete med motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT) och återfallsprevention. Bland annat som psykolog vid Beroendecentrum Stockholm och som lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Han har också genomfört återkommande MI-utbildningar för personal inom Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten, vårdcentraler och kundtjänstavdelningar på företag.

Henrik är forskare med särskilt intresse för utvärdering av MI och KBT som behandlingsmetoder vid spelberoende. 2019-2022 arbetade han också med utveckling av e-hälsa och utbildning i psykologisk behandling och spelansvar i verksamheten Sustainable Interaction. Sedan 2020 är han examinator och utbildningsansvarig för Contars KBT terapeututbildning. Henrik har även ett intresse för existentiell filosofi och psykologi som bl.a. berör frågor som: Vem är jag? Hur ska jag leva mitt liv?

Henrik har författat facklitterära och vetenskapliga och publikationer om främst MI och beroenden.

Mail: info@contar.se

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Kurs i ACT

   13 maj - 14 maj
  2. KBT introduktion

   29 augusti - 13 september
  3. Utbildning KBT-terapeut

   26 september -
  4. Kurs i Motiverande Samtal

   17 oktober - 18 oktober

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram