Anita af Ekenstam – Leg. psykoterapeut, Handledare

Jag arbetar framför allt med kognitiva och beteendeterapeutiska metoder, KBT, och är legitimerad psykoterapeut i den metoden. Min grundutbildning är socionomexamen och efter den har jag erfarenhet från arbete med missbruk (10 år) och psykiatri (15 år). Sedan 2002 har jag arbetat som Psykoterapeut och handledare privat.

Förutom min utbildning i KBT, har jag även psykoterapiutbildning steg-1 i psykodynamisk terapi, en systemisk familjeterapi utbildning och är certifierad i EMDR (Eye Movment  Desenzitisation and Reprocessing) vilket är en evidensbaserad metod för att arbeta med trauma. Jag har handledar- och lärarutbildning, 45 HP.

Jag använder mig mycket av tekniker inom  MI (motiverande samtal) och ACT (Acceptance and Commitment Therapy) , och kombinerar det med vissa tankesätt inom Ego State therapy och  Selfcompassion therapy.

Jag är medlem i sfKBT ( Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade metoder)

Föreningen EMDR (Eye Movment  Desensitization  and Reprocessing), samt SSR ( Svenska Socionomers Riksförbund)

På Contar kommer jag under våren 2013 att hålla i en av terapigrupperna för elever som går Contars grundläggande psykoterapiutbildning med kognitiv inriktning.

Du kan läsa mer om mig på min hemsida www.aehypotes.se

Telnr: 073 98 98 904
Mail: anitaafekenstam@gmail.com

Boka tid för intervju!

Första steget till att bli KBT-terapeut..

+

Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? För att se om detta är rätt utbildning för dig genomgår du först en personlig intervju. Företrädesvis sker intervjuerna på plats hos oss men det går också bra att genomföra intervjun via telefon. Intervjun tar ca 1-1,5 timme.

Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Med vänliga hälsningar
Liselott Adsjö, Kundansvarig

Liselott Adsjö


Följ oss

LinkedIn Facebook Instagram