Välkommen Henrik Josephson! Ny utbildningsansvarig hos Contar

Den som på senaste tiden gått våra kurser i motiverande samtal kanske känner igen honom som kursledare därifrån. Henrik kommer från och med nu även axla huvudansvaret för Contars utbildning till KBT-terapeut.

Henrik är medicine doktor, legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut samt medlem i Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT).

Han har många års praktisk erfarenhet av arbete med motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT) och återfallsprevention. Bland annat som psykolog vid Beroendecentrum Stockholm och som lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Han har också genomfört återkommande MI-utbildningar för personal inom Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten.

Henrik är forskare med särskilt intresse för utvärdering av MI och KBT som behandlingsmetoder vid spelberoende. Han har utöver MI och KBT ett intresse för existentiell filosofi och psykologi. Sedan 2019 arbetar Henrik även med utveckling av e-hälsa och utbildning i psykologisk behandling och spelansvar i verksamheten Sustainable Interaction.

Varmt välkommen Henrik, in i din nya roll hos oss!

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss, via telefon eller videosamtal. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.


  Kalender

  1. Personlighetssyndrom

   4 maj -
  2. SKAMFILAD – om att möta svåra känslor hos sig själv och andra

   5 maj -
  3. Grundkurs ACT

   10 maj - 11 maj
  4. Grundkurs KBT

   17 maj - 1 juni
  5. Utbildning Familjeterapi

   30 september - 6 maj
  6. Utbildning till KBT-terapeut

   7 oktober -
  7. Fördjupningskurs MI

   15 november - 16 november
  8. Fördjupningskurs ACT

   29 november - 30 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram