Höstens två sista temadagar – Spelberoende och Stress


Contars så kallade temadagar ingår i utbildningen till KBT-terapeut. De återkommer varje vår och höst med varierade teman och brukar vara mycket uppskattade bland våra elever och medarbetare. Dagarna erbjuds också som endagskurser för den som önskar delta. Nedan kan du läsa mer om novembers temadagar.

Är du nyfiken på utbildningen till KBT-terapeut i sin helhet? Välkommen att läsa mer här: Bli KBT-terapeut


 

11:e november – Jag kan sluta spela när jag vill – ska vi slå vad?

spelberoende man framför datorn

Välkommen på en dag om spelberoende

Från spelindustrins sida går spel ut på att spelarna ska skiljas från sina pengar och vara så nöjda som möjligt under tiden det sker. Den här dagen kommer att handla om varför vi spelar om pengar (eller inte) i allmänhet och spelproblem och spelberoende i synnerhet. Fokus kommer att vara både på spelberoende och anhöriga. Likheter och skillnader med andra beroenden kommer också att beröras.

Föreläsare för dagen är Jakob Jonsson – en av Sveriges ledande experter när det gäller spelberoende. Han är psykolog med över 25 års erfarenhet av behandling, forskning, utbildning och förebyggande arbete. Hans avhandling från 2019 handlade om att förebygga spelproblem med ett fokus på överkonsumtion.

 

När? 11/11 kl. 9-15

Var? Online. Innan start mailas du en anslutningslänk

Pris? 1 800 kr inklusive moms. Anmäl tre eller fler och få en plats på köpet

 

kursanmälan contar

 


12:e november – Stress, utmattning och ACT-baserad behandling

stressad mamma

Välkommen på en dag om stressrelaterad psykisk ohälsa och ACT-baserad behandling

Under föreläsningen får du lära dig vad stress är och hur vi påverkas av den både på kort och lång sikt. Vi går igenom varningssignaler på skadlig stress och hur de vanligaste formerna av stressrelaterad psykisk ohälsa ser ut. Vi kommer också att fördjupa oss i diagnosen utmattningssyndrom. Många kliniska exempel, främst baserade på Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kommer att ges.

Föreläsare är Giorgio Grossi – Beteendevetare/docent i medicinsk psykologi och leg psykoterapeut med KBT-inriktning. Han har mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med stresspatienter, men även andra typer av problematik som tex depressioner, ångesttillstånd och beroende. I sitt kliniska arbete utgår Giorgio främst från Acceptance and Commitment Therapy (ACT), en av ”tredje vågens” KBT-terapier.

Giorgio är även författare till bland andra böckerna ”Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi” (VIVA, 2008), ”Vägen ur utmattningssyndrom” (Natur och Kultur, 2018; skriven med Kerstin Jeding) samt ”Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar” (Natur och Kultur 2020; skriven med Kerstin Jeding).

 

När? 12/11 kl. 9-15

Var? Online. Innan start mailas du en anslutningslänk

Pris? 1 800 kr inklusive moms. Anmäl tre eller fler och få en plats på köpet

 

kursanmälan contar

 


 

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? För att se om detta är rätt utbildning för dig genomgår du först en personlig intervju. Företrädesvis sker intervjuerna på plats hos oss men det går också bra att genomföra intervjun via telefon. Intervjun tar ca 1-1,5 timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Med vänliga hälsningar
  Liselott Adsjö, Kundansvarig

  Liselott Adsjö

  Kalender

  1. Utbildning KBT-terapeut

   1 oktober -
  2. Grundkurs ACT

   22 oktober - 23 oktober
  3. Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt

   23 november -
  4. Fördjupningskurs ACT

   26 november - 27 november
  5. Fördjupningskurs MI

   1 februari - 2 februari
  6. Grundkurs KBT

   11 februari -
  7. Utbildning till KBT-terapeut

   11 mars -
  8. Grundkurs MI

   22 mars -

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram