Grundläggande psykoterapiutbildning till KBT-terapeut

Ökat behov av det professionella samtalet

Har du ett intresse för människor och hur man med samtalet som grund kan stötta andra till utveckling och bättre mående? Utbilda dig till samtalsterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi (KBT).

Byt yrkesbana på två år

Under två år på halvfart utbildar du dig hos oss genom en grundläggande psykoterapiutbildning (tidigare kallad steg 1) till KBT-terapeut. Utbildningen består av teoretiska genomgångar, praktiska övningar, egen gruppterapi och yrkesförberedande klientarbete under handledning av legitimerad psykoterapeut. Vi lägger stor fokus vid reflektion och låter de existentiella frågorna ta plats.

 

Några ord från andra…

Vi vet att nya kunskaper ger nya möjligheter och många av våra deltagare upplever det berikande både på ett professionellt och ett personligt plan att studera hos oss. Vill du läsa vad våra tidigare elever tycker om oss kan du göra det på bland annat Studentum.se

 

Börja försiktigt?

Är du inte riktigt säker på om terapeututbildningen hos oss är något för dig? Vår utbildning till KBT-terapeut inleds med en grundkurs i KBT. Grundkursen är på sex dagar och du kan gå den fristående för att ”prova på” och sedan ta ställning till om du vill fortsätta eller inte. Här kan du läsa mer och anmäla dig till grundkursen.

 

Varmt välkommen att höra av dig för att få mer information!

Med vänliga hälsningar
Contar Utbildning

08-462 98 14
info@contar.se

  Boka tid för intervju!

  Första steget till att bli KBT-terapeut..

  +

  Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? Första steget är en intervju. Du kan genomföra din intervju på plats hos oss eller via digital plattform. Intervjun tar ca en timme.

  Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

  För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

  Kalender

  1. Grundkurs KBT

   8 september - 23 september
  2. Utbildning till KBT-terapeut

   6 oktober -
  3. Samtalsgrupp – När vuxna barn gör slut

   17 oktober - 14 november
  4. Utbildning i Familjeterapi

   27 oktober - 12 maj
  5. Kurs i Motiverande Samtal

   7 november - 8 november
  6. Kurs i ACT

   21 november - 22 november

  Följ oss

  LinkedIn Facebook Instagram