DAGS FÖR EN NYSTART? Bli KBT-terapeut! Börja 14 mars

 

Har du ett intresse för människor och hur man med samtalet som grund kan hjälpa dem som fastnat i psykisk ohälsa så som exempelvis stressyndrom, fobier, ångest och depression?

För dig erbjuder vi en yrkesutbildning till KBT-terapeut.

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en väl beprövad och efterfrågad metod för behandling av olika typer av psykisk ohälsa. KBT rekommenderas också av Socialstyrelsen för vård och behandling vid olika former av psykisk ohälsa.

STUDERA TILL KBT-TERAPEUT

Hos Contar studerar du på deltid under två år och binder dig för en termin i taget. Du har på så sätt också möjlighet att vid behov ta uppehåll i dina studier från termin till termin.
Utbildningen är en grundläggande psykoterapiutbildning och innehåller både teori, praktik, egen terapi och klientarbete under handledning.

Hos Contar är processen våra elever genomgår under utbildningen en stor del av själva vägen till att bli terapeut. Utöver teorin och de praktiska övningarna lägger vi också stor fokus vid egna reflektioner och låter även de existentiella frågorna ta plats.

Efter genomförd utbildning erhåller våra elever diplom och kan därefter arbeta självständigt som KBT-terapeuter, under handledning av legitimerad Psykoterapeut.

HUR KOMMER JAG IGÅNG?

Om du först vill prova på att studera oss, och se om KBT är något för dig kan du börja med att anmäla dig till vår sexdagars introduktionskurs till KBT och psykologi. Denna grundkurs erbjuds som fristående kurs men ingår också i den tvååriga utbildningen till KBT-terapeut. Du kan därför först gå kortkursen och sedan bestämma hur du vill göra med den längre utbildningen.

Som en del av antagningen till den längre utbildningen genomgår du en personlig intervju på plats hos oss, eller via telefon. Du kan enkelt ge förslag på tider som skulle passa dig via vårt intervjuboknings-formulär i hemsidans sidpanel.

NÅGRA ORD FRÅN ANDRA..

Vi vet att nya kunskaper ger nya möjligheter och vår erfarenhet är att många av Contars utbildade KBT-terapeuter har upplevt utbildningen som berikande både på ett professionellt och ett personligt plan. Vill du läsa mer om vad våra tidigare elever tyckt om utbildningen kan du göra det på vår sida hos Utbildning.se

Mycket mer information hittar du på vår hemsida www.contar.se Du är också alltid välkommen att kontakta oss via mail: info@contar.se eller telefon: 08-462 98 14.

 

Boka tid för intervju!

Första steget till att bli KBT-terapeut..

+

Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? För att se om detta är rätt utbildning för dig genomgår du först en personlig intervju. Företrädesvis sker intervjuerna på plats hos oss men det går också bra att genomföra intervjun via telefon. Intervjun tar ca 1-1,5 timme.

Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Med vänliga hälsningar
Liselott Adsjö, Kundansvarig

Liselott Adsjö


Följ oss

LinkedIn Facebook Instagram