Bejaka ambivalensen och hitta motivationen

Det är inte alltid lätt att veta hur man når dit man vill. Ofta när en förändring ska till uppstår en viss ambivalens. Man både vill och vill inte förändras. Det kan exempelvis kännas bekvämt och tryggt att stanna kvar i den nuvarande situationen, och det kan kännas skrämmande, obekvämt och utmanande att lämna detta för det nya. Samtidigt kan det nya bidra till ett ökat välmående och ett mervärde i livet. Ambivalensen är ofta nödvändig men kan vara svår att ta sig igenom på egen hand. Ibland kan det behövas hjälp i processen.

För den som är intresserad av att hjälpa personer igenom förändringsprocesser för att leva i enlighet med sina värderingar och ändra beteendemönster som inte helt fungerar finns metoden MI – eller Motiverande Samtal, som den svenska utskrivningen kommit att bli.

MI är en samtalsmetod som visat på goda resultat i förändringsarbeten och som blivit rekommenderad av bland annat socialstyrelsen vid en rad olika typer av förändringsarbeten så som vid exempelvis missbruk och beroendevård.

 

Contar har både en grund- och en fördjupningskurs för dig som är intresserad av MI:

Välkommen med din anmälan idag!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.
Email: info@contar.se
Telefon: 08-462 98 14

Boka tid för intervju!

Första steget till att bli KBT-terapeut..

+

Är du intresserad av att utbilda dig till KBT-terapeut hos oss? För att se om detta är rätt utbildning för dig genomgår du först en personlig intervju. Företrädesvis sker intervjuerna på plats hos oss men det går också bra att genomföra intervjun via telefon. Intervjun tar ca 1-1,5 timme.

Notera tre alternativ för datum och tid vad som kan passa dig. Vi återkopplar till dig snarast.

För behörighet till utbildningen behöver du också ha gymnasiekompetens och minst två års arbetslivserfarenhet, alternativt vara 25 år med minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Med vänliga hälsningar
Liselott Adsjö, Kundansvarig

Liselott Adsjö

Kalender

 1. Grundkurs MI

  21 februari -
 2. Utbildning till KBT-terapeut

  8 mars -
 3. Fördjupningskurs ACT

  21 mars -
 4. Grundkurs KBT

  14 maj -
 5. Grundkurs MI

  16 maj -
 6. Fördjupningskurs MI

  24 maj -
 7. Utbildning i Familjeterapi

  23 augusti -

Följ oss

LinkedIn Facebook Instagram